×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor vochtbestrijding

Via ons offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij de beste vochtbestrijders in jouw regio. Je krijgt van elk van hen een offerte op maat, die je rustig kan vergelijken op vlak van werkwijze en prijs. Ga in zee met de vochtbestrijder die je het meest aanspreekt.

Alle offertes die je ontvangt zijn 100% gratis en zonder enige verplichting. Heb je geen goede offerte ontvangen? Dan ben je vrij om je zoektocht naar een vochtbestrijder zelf verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

vochtproblemen-vochtwering.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Schimmel verwijderen: hoe ga je juist te werk?

Veel woningen is ons land krijgen er vroeg of laat wel eens mee te maken: schimmel op de muur. De schimmel op de muur wijst vaak op een dieperliggend vochtprobleem, dat zo snel mogelijk moet aangepakt worden.

Hoe ontstaat schimmel juist? Hoe moet je schimmel op de muur verwijderen, en wat moet je doen om schimmelvorming in de toekomst te voorkomen?

In dit artikel:

Wat zijn mogelijke oorzaken van schimmel?

Schimmelvorming kan verschillende oorzaken hebben, maar steeds komt er een constante terug. Schimmelvorming wijst bijna steeds op een dieperliggend vochtprobleem. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat schimmel op de muur vaak voorkomt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de keuken.

Schimmel kan dus een gevolg zijn van een vochtprobleem. Opstijgend vocht of doorslaand vocht zijn maar twee van de meest voorkomende vochtproblemen. Ook lekken en condensvorming zijn twee veel voorkomende vormen van vochtproblemen.

Slecht geventileerde ruimtes zijn ook vaak een boosdoener. Vochtige lucht blijft te lang in een bepaalde ruimte hangen, en zal zich vervolgens gaan vastzetten op de muren. De schimmel manifesteert zich dan vaak in hoeken en naden.

Tot slot kan schimmel ook een gevolg zijn van isolatieproblemen. Door koudebruggen ontstaat een koude plek om de muur, wat in combinatie met warme en vochtige lucht leidt tot schimmelvorming.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Vochtbestrijding laten uitvoeren? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een woning zonder vocht!

Benieuwd naar het tarief van een professionele vakman?

Vergelijk prijzen van professionele vochtbestrijders in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een droge kelder? Een muur zonder vochtplekken? Een badkamer zonder schimmel? Laat het geen droom blijven. Contacteer vandaag nog een vochtspecialist. Vraag hier gratis offertes aan, en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
vochtbestrijders

aanvraag starten


Waarom schimmel zo snel mogelijk verwijderen?

Het is aan te raden om schimmel op de muur zo snel mogelijk te verwijderen. Niet alleen is het niet zo smakelijk om naar te kijken, het kan ook tot gezondheidsproblemen leiden.

De meest voorkomende schimmelsoort is de zwarte schimmel. Dit is een giftige schimmelsoort die negatieve gevolgen kan hebben voor je gezondheid. De zwarte schimmel kan op termijn vermoeidheid en misselijkheid veroorzaken, en irritaties aan luchtwegen en ogen veroorzaken.

Hoe schimmel verwijderen?

Schimmel in huis bestrijden kan je doen op verschillende manieren, afhankelijk van de hardnekkigheid van de schimmel. Vooraleer je de schimmel te lijf gaat, doe je er goed aan om een mondkapje en handschoenen aan te doen.

Schimmel verwijderen doe je best met water of een andere oplossing. Indien je de schimmel droog verwijdert, dan riskeer je dat de vlekken overal worden uitgesmeerd. Ook kunnen de schimmeldeeltjes zich dan makkelijker verspreiden doorheen de lucht.

Het beste is dus om schimmels altijd vooraf nat te maken, om ze nadien te bestrijden met soda of javel. Gebruik deze producten nooit puur, maar wel altijd aangelegd met water.

Dit zijn drie methodes waarop je de schimmel kan bestrijden.

Soda en water

In een eerste methode kan je proberen om de schimmel te verwijderen op basis van een oplossing met soda en water. Gebruik ongeveer 6 gram soda per 1 liter water. Met deze oplossing kan je de schimmel van de muur schrobben.

Bleekwater

Voor hardnekkigere schimmelvlekken kan je ook een oplossing op basis van bleekwater gebruiken. Giet in dit geval zo’n 250ml bleekwater in een emmer water, en breng deze oplossing vervolgens aan op de schimmel. Laat een nachtje inwerken, en probeer de schimmel van de muur te schrobben. Zijn de vlekken zeer hardnekkig, dan kan het zijn dat je dit een aantal keer moet herhalen.

Schimmelvreters

Tot slot kan je ook nog kiezen voor speciale producten die specifiek gericht zijn op het bestrijden van schimmel. Hoe je deze producten juist moet gebruiken, hangt af van product tot product, en lees je best op de gebruiksaanwijzing. Aangezien dit vaak sterke producten zijn, is het aan te raden om na gebruik de ruimte goed te ventileren.

Hoe schimmelvorming voorkomen?

Schimmel op de muur is slechts een symptoom van een dieperliggend probleem. De schimmel zal steeds terugkomen indien je niet de achterliggende oorzaak aanpakt.

Los van het verwijderen van de schimmel op de muur, zal je dus ook een grondige analyse moeten maken van die dieperliggende oorzaak van het probleem.

Vaak is de oorzaak van schimmelvorming op de muur echter een te hoge vochtigheidsgraad in huis. Om dat probleem op te lossen kan je er al voor zorgen dat er meer ventilatie is in huis. Dit kan je al doen door enkele kleine zaken te veranderen, bijvoorbeeld door regelmatig het raam open te zetten, zeker na het douchen of het nemen van een bad.

Blijft de luchtvochtigheidsgraad in huis toch te hoog, dan is het misschien aan te raden om te investeren in een volwaardig ventilatiesysteem in huis.

Indien de schimmel blijft terugkomen, ondanks een lage luchtvochtigheidsgraad, dan zijn er andere problemen die aan de basis liggen. Zo kan het zijn dat je te maken hebt met klassieke vochtproblemen, zoals opstijgend vocht of doorslaand vocht. Raadpleeg in dat geval zeker een professionele vochtbestrijder die een grondige analyse kan uitvoeren.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor vochtbestrijding

Schimmelvorming en dieperliggende vochtproblemen moeten zo snel mogelijk worden aangepakt, in het belang van je eigen gezondheid. Wacht niet langer, en vraag meteen gratis offertes op maat aan bij meerdere vochtbestrijders in je regio. Je ontvangt snel meerdere offertes, waardoor je prijzen en de verschillende soorten aanpak van meerdere vochtspecialisten kan vergelijken.

Alle offertes zijn gratis, en zonder enige verplichting. Veel vochtspecialisten bieden je bovendien een gratis diagnose aan.


vochtbestrijders
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Hoe optrekkend vocht behandelen?
Vochtbestrijders: het complete overzicht
Gratis offerte voor vochtbestrijding?